FERRY RIPSON

 

FERRY RIPSON werd geboren op 18 Juni 1956. Als zoon van een Indische moeder en een Nederlandse vader was het in die jaren niet makkelijk. Op 8 jarige leeftijd begon eigenlijk de muzikale activiteiten van FERRY RIPSON. Vader en moeder hadden al vroeg in de gaten dat Ferry een muzikale gaven had en wat later ook blijkt. Begin jaren 70 wordt Ferry beroepsmilitair bij de Koninklijke Marine als muzikant. Eind ’74 verlaat Ferry de Marine in verband met het overlijden van zijn vader. Na wat omzwervingen belandt hij uiteindelijk in de stal van niemand minder dan Jack de Nijs alias Jack Jersey. Een hechte band groeit tussen hun beide en worden dan ook vrienden en zakenpartners van elkaar. Ferry is begonnen als plugger, toen artiest en later als personel manager van Jack en Co assistent platenproducer.

 Als artiest heeft FERRY RIPSON diverse platen en cd’s gemaakt onder de hoede van Jack. Optredens over de hele wereld heeft hij verzorgd. Duitsland, Belgie, Oostenrijk, Frankrijk , Bulgarije, Polen, Zwitserland en niet te vergeten Nederland. Ook radio en TV zijn hem niet onbekend. Optredens in TV-programma’s van Veronica, KRO, NCRV, VARA, TROS en in Duitsland voor de WDF, ZDF, en in Oostenrijk voor de ORF. Radio waren zowel lokaal als nationaal o.a. Radio Holland FM, VARA radio, Radio Noordzee, Radio West, Radio Oost en tientallen lokale stations. Dus U ziet een artiest met veel ervaring. Ook het produceren en componeren van platen is FERRY RIPSON niet onbekend.

Na het veel te vroeg overlijden van zijn beste vriend en compagnon Jack Jersey laat FERRY RIPSON weten dat hij het genoeg vond en stopte met zijn muzikale activiteiten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een stop van bijna 5 jaar, emotioneel kon hij het niet opbrengen, is hij terug van weggeweest. En laat ook iedereen weten dat hij zijn beste vriend nooit zal vergeten en zal zijn muziek en repertoire voortzetten.

Klik hier om deze artiest te boeken

 

Terug naar Regio-Artiesten

Terug naar Hoofdpagina Klik hier voor de volgende Artiest(en)

Copyright© PJ-Produkties 2001-2010                                    Het laatst bijgewerkt op 31-01-2010