RINI VAN DER HEIJDEN

'Zingen is mijn leven'

Verkondiger van het Brabantse lied, levensgenieter en altijd in voor een feestje. Dit geldt zeker voor zanger Rini van der Heijden. Hij zingt regelmatig op feesten, in cafés en bij evenementen. Hij heeft zijn talent eigenlijk per toeval ontdekt. "Ik werkte vroeger bij een nachtcafé als uitsmijter. Het was daar de gewoonte om rond een uur of vier de microfoon door te geven en iets te zingen. Menig avond heb ik op het biljart staan zingen. Iedereen was zo enthousiast dat het steeds vaker voorkwam. Zo is het eigenlijk begonnen", aldus de sympathieke zanger. 

Repertoire

"Ik ben destijds begonnen met liedjes van Frans Bauer. Dit valt altijd erg in de smaak. Nu zing ik ook liedjes van andere Nederlandstalige artiesten en soms ook Engelstalig. Over het algemeen is het moderne muziek die mensen makkelijk mee kunnen zingen. 

Wat nu ook weer populair wordt is het après-ski gebeuren. Après-ski muziek is voornamelijk Nederlandstalig met een beat eronder. Echte feestmuziek. Er verschijnen overal cafés en bars waar dat soort muziek gedraaid wordt. Dit vind ik ook erg leuk om te doen". 

Rini is bekend geworden van de single 'lang leve de lol' die ook op zijn cd staat. Deze cd is in mei 2001 uitgekomen en gepresenteerd in café hotel de Munt. Andere nummers van deze cd zijn oa. 'een man mag niet huilen', 'alles is anders' en 'koningin van de nacht'. 

Sinds die tijd heeft Rini niet stil gezeten. In het najaar van 2002 is alweer een nieuwe cd van hem uitgekomen. Op deze cd staan ook enkele Engelstalige nummers. Deze is gepresenteerd in de zaal 'de Koning van Raamsdonk' in Raamsdonksveer.  

"Al mijn cd's heb ik onder eigen beheer uitgebracht", vertelt Rini. "Natuurlijk probeer ik bij platenmaatschappijen mijn muziek te verkopen maar tot nu toe zonder resultaat. Vooral Nederlandstalige muziek ligt moeilijk in de markt. Er zijn zoveel zangers. Je moet je kunnen onderscheiden". 

Toch is zijn muziek regelmatig op de radio te horen. Vooral regionale zenders zoals 'radio Tornado' van Geertruidenberg en omroep Brabant draaien zijn nummers. 

"Ik hoef niet persé zo bekend te worden als Frans Bauer maar ik zou het wel prettig vinden als mijn muziek door een platenmaatschappij uitgebracht wordt. Op dit moment heb ik overdag gewoon een baan. Het is uiteindelijk de bedoeling dat ik full-time bezig ben met zingen. Het belangrijkste is dat ik lekker kan zingen en de mensen kan vermaken met mijn muziek". 

U moet hem 'n keer hebben meegemaakt, 
een echte aanrader voor iedere gelegenheid.

Klik hier om deze artiest te boeken

Terug naar Regio-Artiesten

Terug naar Hoofdpagina Naar de volgende Artiest(en)

Copyright© PJ-Produkties 2001-2010                                    Het laatst bijgewerkt op 31-01-2010