THE FUNNY'S

 
“THE FUNNY’S” bestaan uit:
Sjaak Geers, Ad Luijks, Pierre Haast, Rein Witteveen en Rook Maas 

Begin jaren 60 werd in Nieuw Vossemeer de “New Foxlake’s Skiffle Groupe” opgericht o.l.v. Ad Luijks. De groep bestond uit vier jonge gasten die met een zelf gemaakte versterker en een geleende contrabas en geleende gitaren muziek maakten. Met een paar aangeleerde gitaargrepen werden populaire nummertjes uit die tijd ten gehore gebracht. De plaatselijke optredens waren altijd een grandioos succes. Met Pierre Haast aan de contrabas, Bram Bosters achter de drums en Frie Hamers en Ad Luijks  met gitaar werden de nummers als de Cotton song, Mary Lou, Save the last dance for me, Down by the riversite, Oh when the saints en vele andere nummers met veel enthousiasme uitgevoerd. In 1962 wist de groep zowaar een 2e plaats te behalen op een georganiseerd songfestival in Hoogerheide.

 Eind 1963 veranderde de samenstelling en de naam van de groep. Sjaak Geers, een fantastische sologitarist, voegde zich bij de groep en de drummer werd vervangen  door de “professionele” Bert van Drunen. De nieuwe naam van de band werd “THE FUNNY’S”. Iedere zaterdag was het repeteren in het patronaat in Nieuw Vossemeer. Veel lachen maar ook veel ouwehoeren. Het repertoire breidde zich uit en in korte tijd was het aantal nummrs verdubbeld. Belangrijker voor de band was echter de kwaliteit die misschien wel vertienvoudigde. Vooral het spelen van de Shadow nummers was keer op keer een grandioos succes.

Ook hebben “THE FUNNY’S” een drietalmuziek- en songfestivals georganiseerd, waarbij  heel de gemeente Nieuw Vossemeer, inclusief de notabele, uitliep om dit spektakel te mogen aanschouwen. Een geweldige happening. Een keer mochten “De Funny’s” “ZZ en de Maskers” vervangen in een bomvolle zaal van Café Vroon te Steenbergen. Iets om nooit te vergeten. Door huwelijk van bandleden viel de groep eind 1966 uit elkaar. Al bij al een fantastische tijd, die zich zo’n dertig jaar later zou herhalen, want…11 Mei 1996 vond in “Het Wagenhuis” van Nieuw Vossemeer het reunion concert plaats van “The Funnys’s” met de aansprekende titel: Back To The Sixties.

Klik hier om deze artiest te boeken

 

 

Terug naar Regio-Artiesten

Terug naar Hoofdpagina Klik hier voor de volgende Artiest(en)

Copyright© PJ-Produkties 2001-2010                                    Het laatst bijgewerkt op 31-01-2010