Rue d’Anvers

Oude stijl straatorkest met een vleugje Latin passie

Rue d’Anvers is een twaalfmansformatie aangevoerd door een eigengereide grand marchal. Doelstelling is het publiek, maar met name ook hen zelf, te vermaken met oude stijl jazzmuziek. Om het verrassingsmoment te vergroten wordt het oude stijl repertoire soms explosief afgewisseld met een spetterend Latin jazznummer. Opzwepend voor het publiek, verfrissend voor de muzikanten (én de eigengereide grand marchal…….)

Maar er wordt consequent vastgehouden aan de dixielandnummers die vaak hun ontstaan hebben gevonden aan de boorden van de Mississippi.
Rue d’Anvers heeft de volgende traditionele bezetting:
1 bassist; 2 slagwerkers; 1 banjoist; 2 trombonisten; 3 trompettisten; 1 klarinettist; 1 altsaxofonist; 1 tenorsaxofonist én 1 eigengereide grand marchal.

Voor de broodnodige afwisseling zorgen 4 muzikanten voor de vocale ondersteuning van de nummers hierbij spontaan bijgestaan door de hele groep inclusief de eigengereide grand marchal.

In het oogspringend is de kledingkeuze. Rue d’Anvers heeft zich de kostuums (op maat) laten aanmeten van het vreemdelingenlegioen, inclusief originele caps. Behalve de eigengereide grand marchal die Schotse voorouders heeft. Hij is daardoor de verfrissende ‘vreemde’ eend in de bijt.

Rue d’Anvers bestaat uit een groep muzikanten die in andere orkesten hun sporen al hebben verdiend (of nog verdienen) en wisselen vrije nummers af met ingestudeerde arrangementen. Niets staat echter vast bij dit orkest omdat verrassingselementen hoog in het vaandel staan. Ondanks de naam komt het orkest uit Bergen op Zoom, de muzikale (jazz) parel van het zuiden.

Een Bourgondisch optreden is dus gegarandeerd…….!

 Klik hier om deze band direct te boeken!

 

Terug naar Regio-Artiesten

Naar top van pagina Klik hier voor de volgende Artiest(en)

Copyright© PJ-Produkties 2001-2015                                    Het laatst bijgewerkt op 13-02-2015